Komende Dojo

Dit is de tweede CODER(DOJO); van dit nieuwe seizoen. Wij willen jullie graag uitnodigen in de wereld van het computer programmeren. Dit maal gaan we twee programmeer omgevingen aan jullie voorstellen.

Scratch voor beginners

Ninja’s van 7 tot 12 jaar die weinig of geen kennis van programmeren hebben, gaan aan de slag met “Scratch” om op een leuke manier de basis principes onder de knie te krijgen. Kijk snel op Scratch

Stencyl voor gamers

Ninja’s van 12 tot 17 jaar die al wat beter Engels kennen en op zoek zijn naar wat meer uitdaging. Deze ninja’s gaan een game maken met “Stencyl”. Dit kan op dezelfde manier als met Scratch, dus als mogelijk vervolg of door het schrijven van code in een programmeertaal.Kijk snel op Stencyl Arcade

Aan het eind van elke Dojo hebben we een maandopdracht die je thuis zelfstandig, met vrienden of andere ninja’s gaat proberen op te lossen. Want programmeren kun je alleen leren door er veel mee bezig te zijn! Natuurlijk geven we voldoende informatie om deze ook op te lossen.

Tot dusver hebben wij les 1 en les 2 behandeld. Mocht je nog vragen hebben, vertel deze dan op de eerstvolgende coderdojo.

Kun je niet wachten om alvast met les 3 aan de slag te gaan, bekijk deze dan hier: LES 3: Animaties en geluiden

Alvast veel game plezier!

INSCHRIJVEN